Google için çalışan kişiler, "Sitenize gelen içerik ve bağlantılar, sıralama için en önemli iki faktör, ardından RankBrain" (Arama Kalitesi Kıdemli Stratejisti) diyor.

Bu nedenle, içeriğiniz zaten varsa, alanınıza ve önemli web sayfalarına işaret eden geri bağlantılar almaya odaklanmak isteyebilirsiniz. Sitenize kaliteli bir şekilde bağlanan kişiler, web'de bir şeyler aradıklarında rakiplerinizi geride bırakmanıza yardımcı olabilir.



Backlink Nedir?

Geri bağlantılar ("gelen bağlantılar", "gelen bağlantılar" veya "tek yönlü bağlantılar" olarak da bilinir) bir web sitesinden başka bir web sitesindeki bir sayfaya verilen bağlantılardır. Google ve diğer büyük arama motorları, belirli bir sayfa için geri bağlantıları "oy" olarak değerlendirir. Çok sayıda geri bağlantıya sahip sayfalar, yüksek organik arama motoru sıralamalarına sahip olma eğilimindedir.


Backlinkler Bu Yüzden Önemlidirler.

Geri bağlantılar, sitenize yardımcı olan diğer web sitelerinden alınan oylardır. Bu içerik değerli, güvenilir ve kullanışlıdır ve bu oyların her biri arama motorlarına bunu söyler.


Bu "oylar", Google'ın ve diğer arama motorlarının sitenizin ne kadar iyi yapıldığını anlamalarına yardımcı olacaktır.